Plenaire bijeenkomst 14 oktober 2015

Domotica: betere kwaliteit van leven?

De Wmo Adviesraad Boxtel organiseert op woensdag 14 oktober in De Kloosterhof, Kloosterhof 7 in Liempde een najaarsbijeenkomst rond het thema domotica. Boxtelse inwoners én organisaties die zich bij de Wmo (Wet maatschappelijke ondersteuning) betrokken voelen zijn die avond van harte welkom.

Klik hier voor het verslag van deze bijeenkomst.

Domotica is een verzamelbegrip voor slimme technologieën met als doel een betere kwaliteit van leven door meer comfort en veiligheid. In de zorg draagt domotica eraan bij dat ouderen tot op zeer hoge leeftijd, zelfstandig kunnen blijven wonen in hun eigen huis. Ook zorgt domotica er voor dat zorgverleners met minder inspanning meer ouderen kunnen verzorgen, in een betere werkomgeving en met zorg van een betere kwaliteit.

De Nederlandse overheid wil dat mensen zo lang mogelijk zelfstandig kunnen blijven wonen. Wat kan domotica daaraan bijdragen? De Wmo Adviesraad heeft een aantal interessante sprekers uitgenodigd die hierover vanuit hun eigen vakgebied informatie zullen geven. Gerard Donkers van de Firma Welvaarts Domotica, Carin Jansen van Eldezorg, fysiotherapeut Hans Sluyters en ergotherapeute Anne van Dam zijn aanwezig om bezoekers vanuit hun eigen expertise daarover te informeren. Joke van de Langenberg van Woonwijs Boxtel is ook aanwezig om eventuele vragen van bezoekers te beantwoorden. Tenslotte is er een forumdiscussie gepland.

Mocht u inhoudelijke vragen hebben aan een van onze gastsprekers, dan horen wij deze graag. Wij kunnen er dan voor zorgen dat uw vragen bij onze sprekers komen, zodat zij hier op in kunnen gaan. Op deze manier zorgen we er samen voor dat het een boeiende bijeenkomst wordt.

Agenda

  1. 19.30 uur: Ontvangst met koffie en thee
  2. Opening plenaire vergadering
  3. Vaststellen agenda
  4. Benoeming kandidaat bestuurlid Kees de Waal, aftreden Henriette Timmermans
  5. Benoemen kas commissie
  6. Bespreking thema: Domotica met aansluitend forumdiscussie
  7. 21.45 uur: Sluiting.

 

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie met de tags , , , , , . Bookmark de permalink.